Automattic | WordPress

DESCRIPTION:
The primary objective for Automattic’s new headquarters was to create a space that could accommodate the usual contingent of maybe 15 or 20 people, but also transform to comfortably ‘plug-in’ a few hundred coders for a special program or event. Beginning with an existing warehouse shell, the core concept for the transformation was to maintain the openness, clarity, and simplicity of the existing shell, and insert an adaptive ‘sleeve’ that responded directly to program. The sleeve changes material and configuration depending on its location in the project context and how it is required to perform, and interacts with the open space to maintain flexibility.


PROJECT DATA:
Location: San Francisco, CA
Year Completed: 2013
Project Type: Warehouse to Office Conversion
Program: Open & Private Office, Lobby, Cafe & Conference Rooms
Square Footage: 14,250

Project Gallery

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2
press to zoom
1/11