Station House

CH - WOOD AND 14TH.jpgCH - 14TH FRONTAGE.jpgCH - 16TH FRONTAGE.jpgCH - PLAZA.jpgCH - PRESCOTT.jpgSiteplan Diagram.jpgOWS Engine.jpgOWS Move1.jpgOWS Move2.jpgOWS NEST.jpgOWS STITCH.jpgPLAZA MIXED USE BUILDING.jpgCH - BIRDS EYE VIEW.jpgOWS NEST elevations2.jpg

Directing the design and entitlement process for this pivotal project in West Oakland, Baran Studio developed a woven site plan which features a network of streets, alleys, pedestrian pathways, and open spaces while also achieving a density of 27 dwelling units per acre with a traditional townhouse housing type.  Despite a site which will contain 19 structures and 171 total residential units, the proposed project includes a diverse range of architectural expression and language.  The variation responds to site conditions, such as elevated front stoops along Wood Street, and ensures way-finding and community identification for future residents.