Julia

a1524 Julia 26 small-c59.jpgb1524 Julia 15 small-c16.jpgc1524 Julia 18 small-c86.jpgd1524 Julia 08 small-c7.jpge1524 Julia 03 small-c15.jpgf1524 Julia 02 small-c53.jpgg1524 Julia 04 small-c48.jpgh1524 Julia 11 small-c94.jpgi1524 Julia 29 small-c60.jpgj1524 Julia 19 small-c39.jpg

Single Family Home, Berkeley, California.

This project began with a singular monolithic volume, hidden behind an existing home, and modified in response to the site and neighbor concerns, as well as local zoning ordinances.  The volume is sculpted and stretched; lowered toward the mass of a multi-unit building on one end, and raised to emphasize the entry (where it has the least impact) on the other. The house also orients itself around existing trees and reorients the city required parking to maintain and optimize open space.