Automattic | WordPress

Exterior.jpgLibraryEntry.jpgOpenSpace01.jpgOpenSpace02.jpgCafe02.jpgCafe01.jpgLounge.jpgGames.jpgBathroom.jpgStair.jpgballoons.jpgDIAGRAM.jpg7.jpg6.jpgc2-04.jpgc32-03.jpg

Open Offices, San Francisco, CA.

The primary objective for Automattic’s new headquarters was to create a space that could accommodate the usual contingent of maybe 15 or 20 people, but also transform to comfortably ‘plug-in’ a few hundred coders for a special program or event.  Beginning with an existing warehouse shell, the core concept for the transformation was to maintain the openness, clarity, and simplicity of the existing shell, and insert an adaptive ‘sleeve’ that responded directly to program. The sleeve changes material and configuration depending on its location in the project context and how it is required to perform, and interacts with the open space to maintain flexibility.