Burnett

a1322 Burnett 020 small.jpgb1322 Burnett 010 small.jpgc1322 Burnett 019 small.jpgd1322 Burnett 008 small.jpge1322 Burnett 007 small.jpgf1322 Burnett 001 small.jpgg1322 Burnett 003 small.jpgh1322 Burnett 017 small.jpgi1322 Burnett 014 small.jpgj1322 Burnett 016 small-c10.jpg

Single family Home, Oakland, California.

This project began with a singular monolithic volume, hidden behind an existing home, and modified in response to the site and neighbor concerns, as well as local zoning ordinances.  The volume is sculpted and stretched; lowered toward the mass of a multi-unit building on one end, and raised to emphasize the entry (where it has the least impact) on the other. The house also orients itself around existing trees and reorients the city required parking to maintain and optimize open space.